Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Αυτοκτόνησε ο Hendrix των keyboards, Keith Emerson!!



Αυτοκτόνησε το βράδυ της Πέμπτης (10 Μαρτίου) στο Santa Monica της Καλιφόρνια, πυροβολώντας με πιστόλι απευθείας στο κεφάλι του, ο 71χρονος βρετανός πιανίστας και κιμπορντίστας, Keith Emerson, αρχικά του συγκροτήματος The Nice και αργότερα των Emerson, Lake & Palmer! O Carl Palmer δήλωσε «Στενοχωρήθηκα πολύ που έμαθα για τον θάνατο του καλού μου φίλου και αδερφού μου στη μουσική», αποχαιρετώντας τον Keith Emerson, παρέα με τον οποίον έγραψε ένα αμφιλεγόμενο μα σημαντικό κομμάτι της rock 'n' roll ιστορίας, στη σύμπραξη των Emerson, Lake & Palmer.
Ο Keith Emerson ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κιμπορντίστες του 20ού αιώνα, μα κι ένας οραματιστής, που φαντάστηκε μια σύμπλευση μεταξύ του rock 'n' roll με τις κατακτήσεις της αμερικάνικης τζαζ και τη λόγια παρακαταθήκη της ευρωπαϊκής κλασικής μουσικής. Για τον ρόλο του αυτόν, αναγνωρίστηκε άλλωστε ευρέως ως ένας από τους πυλώνες του progressive rock και χαρακτηρίστηκε και ως ο Hendrix των keyboards!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπομπή 8ης Μαΐου

Αυτή την Τετάρτη, παρουσιάζουμε το καινούριο album του αμερικανικού συγκροτήματος, Pearl Jam που φέρει τον τίτλο Dark Matter , συνεχίζουμε ...